Asociace pendlerů ČR s podporou vlády ČR iniciuje navýšení testovacích stanic a jejich kapacity pro pendlery v příhraničí do Rakouska a Německa.

Prezidentka Asociace pendlerů České republiky Zuzana Vintrová na základě rozhodnutí vlád Rakouska a Německa o povinném zvýšeném testování občanů vyjíždějících do těchto zemí za prací a problémům, které se okamžitě projevily a ztrpčovaly pendlerům život, iniciovala na vládě ČR v pátek 22. ledna 2021 jednání o navýšení kapacity testovacích stanic v příhraničních oblastech s Rakouskem a Německem.

Na vládě se setkala s pochopením a podporou. Předseda vlády Ing. Anderej Babiš a kompetentní ministři v souladu s ochranou zdraví pendlerů, nutností zabezpečit možnost jejich normálního pracovního fungování a fungování jejich rodin, navýšení kapacity testovacích míst plně podpořili a přijali patřičná opatření.

Výsledkem je, že na hraničním přechodu Strážný, kde prezidentka sídlí, se v příštím týdnu začne budovat stanová testovací stanice a stávající stanice již zvýšenou pomoc pendlerům nabízejí.

Zuzana Vintrová

Prezidentka Asociace pendlerů České republiky z.s.